Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Na rozgrzewkę!

    • łatwe
    • do 60 min

    MARCHEWKOWY KREM Z CHILLI

    Autor: roman46 | Komentarzy: 0

    Pory oczyść, marchewki obierz i pokrój w plasterki. Papryczki chilli umyj, ponakłuwaj widelcem w kilku miejscach. W garnku rozpuść masło, wrzuć warzywa, smaż przez 5 minut. Dodaj obrany kawałek imbiru ( można go pokroić na plasterki),...

    Punkty: 93

    • łatwe
    • do 30 min

    Malinowy rozgrzewacz

    Autor: anetatt | Komentarzy: 0

    Jest to najprostszy i najtańszy przepis na świecie na napój rozgrzewający - i co najważniejsze: NAJSKUTECZNIEJSZY na jesienno-zimowe dni. Maliny wrzucić do filiżanki. Zalać wrzątkiem, przykryć spodeczkiem na kilka minut i ........

    Punkty: 92

    • łatwe
    • powyżej 60 min

    Gulasz po węgiersku z kapustą.

    Autor: plomien777 | Komentarzy: 0

    Przygotowanie: • Mięso opłukać, dokładnie osuszyć, pokroić w grubą kostkę. Cebulę obrać, posiekać. Kapustę odcisnąć, pokroić na małe kawałki. Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w dużą kostkę. Papryki przekroić wzdłuż na pół, usunąć...

    Punkty: 79

    • łatwe
    • powyżej 60 min

    Rozgrzewający krem z dyni.

    Autor: jadziam | Komentarzy: 0

    Przygotowanie: • Dynię pokrój na kawałki. Ziemniaki obierz i pokrój na ćwiartki. Posiekaj imbir i czosnek. Chilli umyj i nakłuj w kilku miejscach widelcem. • W garnku rozgrzej oliwę i podsmaż na niej czosnek oraz imbir. Wrzuć...

    Punkty: 78

    • łatwe
    • powyżej 60 min

    Zimowa pomidorowa.

    Autor: zmodelewski | Komentarzy: 0

    Przygotowanie: • Przygotuj pulpeciki: mięso mielone przełóż do miski, dodaj całe jajko, odciśniętą bułkę kajzerkę, dopraw solą oraz pieprzem i dokładnie wyrób. Formuj dłońmi malutkie klopsiki i od razu wrzucaj do garnka z gotująca się...

    Punkty: 78

    • łatwe
    • powyżej 60 min

    SOK MALINOWO – POZIOMKOWY

    Autor: grzesio1403 | Komentarzy: 0

    WYKONANIE: 1. Poziomki i maliny przebieramy, płuczemy na sicie, odsączamy, wkładamy do kamiennego garnka, tak by był wypełniony po brzegi. Owoce zalewamy wrzącą wodą (źródlaną lub stołową), przykrywamy lnianą ściereczką, stawiamy w...

    Punkty: 78

    • łatwe
    • do 30 min

    Herbatka na rozgrzewkę.

    Autor: krysia | Komentarzy: 0

    Przygotowanie: • Pomarańczę umyj i pokrój w plastry. • Imbir obierz i pokrój w plasterki. • Do szklanki wlej syrop malinowy, wrzuć goździki, imbir i pomarańczę. • Zalej wszystko gorącą czarną herbatą.

    Punkty: 76

    • łatwe
    • powyżej 60 min

    cytrynówka

    Autor: terenia | Komentarzy: 0

    Osiem cytryn obrać ze skórki. Zalać skórki litrem spirytusu i zostawić przykryte na 12 godzin. Sok z cytryn wycisnąć do szklanki. Następnie zagotować 4 szklanki wody z sokiem wyciśniętym z ośmiu cytryn i dwiema szklankami...

    Punkty: 24

    • średnie
    • do 60 min

    Kurki w śmietanie

    Autor: michal_janusz | Komentarzy: 0

    Kurki obrać i bardzo dokładnie umyć. Większe owocniki pokroić po długości na dwie, trzy, a nawet cztery części. W woku lub na patelni rozpuścić masło. Po chwili dodać grzyby. Dusić pod przykryciem przez około kwadrans, raz na jakiś czas...

    Punkty: 0

    • średnie
    • powyżej 60 min

    Eskalopki w sosie kurkowym

    Autor: michal_janusz | Komentarzy: 0

    Umyć kurki. Cebulę posiekać drobno i zeszklić na dużej patelni na łyżce masła. W tym czasie większe kurki pokroić, drobne zostawiając w całości i dodać do cebuli. Dusić na średnim ogniu kilka minut, a następnie dodać śmietanę, lekko...

    Punkty: 0

webstar 2012