- łatwe
- powyżej 60 min
- Dodał: jadziam
Składniki:
Składniki:
• 1kg miąższu dyni
• 1,5 litra bulionu warzywnego lub drobiowego
• 4 średnie ziemniaki
• Pół szklanki gęstej śmietany
• 1 papryka chilli
• 2 ząbki czosnku
• Kawałek imbiru, około 4 cm
• 1 łyżka oliwy
• Sól, pieprz
• Kilka listków bazylii
• ¼ czerwonej papryki
• 1kg miąższu dyni
• 1,5 litra bulionu warzywnego lub drobiowego
• 4 średnie ziemniaki
• Pół szklanki gęstej śmietany
• 1 papryka chilli
• 2 ząbki czosnku
• Kawałek imbiru, około 4 cm
• 1 łyżka oliwy
• Sól, pieprz
• Kilka listków bazylii
• ¼ czerwonej papryki
Sposób przygotowania:
Przygotowanie: • Dynię pokrój na kawałki. Ziemniaki obierz i pokrój na ćwiartki. Posiekaj imbir i czosnek. Chilli umyj i nakłuj w kilku miejscach widelcem. • W garnku rozgrzej oliwę i podsmaż na niej czosnek oraz imbir. Wrzuć ziemniaki i dynię. Potem wlej bulion, dodaj chilli i gotuj wszystko 35-40 minut, żeby rozgotować warzywa. • Wyjmij chilli. Śmietanę zmiksuj z zupą. Całość przypraw solą i pieprzem. Przed podaniem krem udekoruj drobno posiekaną czerwoną papryką i listkami bazylii.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.