Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 126

odwiedziny: 104      poprzedni | następny

» powrót

Chłodnik jagodowy z bezami.

  • łatwe
  • do 60 min

Składniki:

Składniki:
• 3 szklanki przebranych, dorodnych czarnych jagód
• 3 łyżki cukru
• Szklanka czerwonego, półwytrawnego lub słodkiego wina
• Czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej lub budyniu ( waniliowego lub śmietankowego)
• Małe bezy

Sposób przygotowania:

Przygotowanie: • Do 5 szklanek wody wsypujemy cukier, gdy się zagotuje, wlewamy rozprowadzoną w 3 łyżkach zimnej wody mąkę ziemniaczaną lub budyń. • Zagotowujemy , trzymamy na ogniu przez 3 minuty. • Wrzucamy jagody, wlewamy wino i zestawiamy zupę z ognia, by owoce nie popękały. • Podajemy dobrze wychłodzoną z ułożonymi na wierzchu małymi bezami.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012