Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 12

odwiedziny: 46      poprzedni | następny

» powrót

Chłodnik z kabaczka i jabłek.

  • łatwe
  • do 60 min

Składniki:

Składniki:
• 1 kg młodego kabaczka
• 500 g zielonych jabłek
• 300 g ziemniaków
• 500 ml wywaru warzywnego
• 500 g jogurtu naturalnego
• Sok z ½ cytryny
• Szczypta cynamonu
• Kilka listków natki pietruszki
• Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Przygotowanie: • Kabaczka przekroić. Połowę zostawić, resztę pokroić w kostkę. Ziemniaki oraz jabłka obrać i pokroić w kostkę. • Do wywaru dodać ziemniaki i podgotować. Gdy zmiękną, wrzucić pokrojonego w kostkę kabaczka i jabłka. Gotować jeszcze około 10 minut. Zdjąć zupę z ognia, ostudzić i zmiksować. • Całość wymieszać z jogurtem naturalnym i sokiem z cytryny, doprawić do smaku solą, pieprzem i cynamonem. • Resztę kabaczka pokroić w cienkie plasterki i sparzyć we wrzątku. Schłodzić w zimnej wodzie. Chłodnik udekorować plasterkami kabaczka oraz natką pietruszki.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012