Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 9

odwiedziny: 12      poprzedni | następny

» powrót

Mrożona herbata z miętą i cytryną.

  • łatwe
  • do 30 min

Składniki:

Składniki:
• Po 4 torebki herbaty czarnej i miętowej (lub po 4 łyżeczki sypanych)
• 3 łyżki miodu
• Sok z cytryny
• 4 plasterki cytryny
• Kostki lodu
• Listki mięty do dekoracji

Sposób przygotowania:

Przygotowanie: • Z czarnej oraz miętowej herbaty przygotuj osobno napary. Parz je pod przykryciem przez 3 minuty. Następnie wyjmij z naparów torebki (jeśli przygotowałaś sypane herbaty liściaste, oba napary dokładnie przecedź przez sitko). • Połącz oba napary, po czym dodaj do nich miód oraz sok z cytryny, dokładnie wymieszaj, a następnie mocno schłódź w lodówce. • Do szklanek wrzuć kilka kostek lodu, następnie zalej je gotową, mocno schłodzoną herbatą. • Na koniec udekoruj szklanki z herbatą plasterkami cytryny i listkami mięty.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012