- łatwe
- do 60 min
- Dodał: grzesio1403
Składniki:
• 1 l maślanki
• Szklanka kwaśnej śmietany
• 2 duże dojrzałe pomidory
• Ogórek
• Pieczona pierś kurczaka
• 2 jajka ugotowane na twardo
• Szklanka posiekanej zieleniny (pietruszka, szczypiorek, sporo koperku)
• Sól, biały pieprz
Sposób przygotowania:
WYKONANIE: 1. Obrane z e skóry mięso kurczaka drobno siekamy. 2. Jajka obieramy ze skorupek, kroimy w pół plasterki. 3. Do wazy wkładamy mięso, jajka , pokrojone w drobną kostkę pomidory (wcześniej obrane ze skórki i pozbawione pestek), całość lekko oprószamy przyprawami i zalewamy maślanką spienioną ze śmietaną i wymieszana z utartym (wcześniej obranym i pozbawionym pestek) ogórkiem . 4. Składniki mieszamy, obficie posypujemy zieleniną i od razu podajemy. Uwaga: ogórek dodajemy w ostatniej chwili, by nie puścił zbyt wiele soku i nie rozrzedził zupy.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.