- łatwe
- do 60 min
- Dodał: grzesio1403
Składniki:
SKŁADNIKI:
• 2 plastry żółtego sera (po 15 dag o różnych smakach, np. ementaler i gouda)
• 2 jajka ugotowane na twardo
• 2 czerwone cebule
• 2 ogórki konserwowe
• 2 kopiaste łyżki posiekanej zieleniny
• ½ szklanki majonezu
• ½ szklanki gęstej, kwaśnej śmietany
• Sól, pieprz
• Liście sałaty
• 2 plastry żółtego sera (po 15 dag o różnych smakach, np. ementaler i gouda)
• 2 jajka ugotowane na twardo
• 2 czerwone cebule
• 2 ogórki konserwowe
• 2 kopiaste łyżki posiekanej zieleniny
• ½ szklanki majonezu
• ½ szklanki gęstej, kwaśnej śmietany
• Sól, pieprz
• Liście sałaty
Sposób przygotowania:
WYKONANIE: 1. Ser kroimy w ,,makaronik”, ogórki w kostkę, cebule w cienkie piórka, jajka siekamy. Składniki łączymy z majonezem wymieszanym ze śmietaną, dodajemy zieleninę, doprawiamy. Całość delikatnie, ale dokładnie mieszamy. 2. Płaską salaterkę wykładamy liśćmi sałaty, nakładamy sałatkę, wstawiamy na 15 minut do lodówki. Przed podaniem posypujemy paseczkami z pozostałych liści sałaty.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.