- łatwe
- powyżej 60 min
- Dodał: jadziam
Składniki:
Składniki:
• 1 główka młodej kapusty
• 1 pęczek młodej włoszczyzny
• 1 ostra papryczka
• 1 pęczek koperku
• 5 ziemniaków
• 2 porcje rosołowe z kurczaka
• Liść laurowy
• Sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Przygotowanie: • Mięso i włoszczyznę zalać wodą, gotować do uzyskania wywaru. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gdy jarzyny będą miękkie, wyjąć porcje rosołowe oraz marchewkę, pietruszkę i seler. Warzywa pokroić, por wyrzucić. • Ziemniaki obrać pokroić w kostkę. Kapustę poszatkować, koperek i papryczkę drobno posiekać. Do gotującego się wywaru dodać ziemniaki, po 10 minutach kapustę. Gdy ziemniaki zmiękną, dodać koper i papryczkę. Chwilę pogotować. Zdjąć z ognia. Do zupy dołożyć pokrojone warzywa.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.