- łatwe
- do 60 min
- Dodał: jadziam
Składniki:
• Główka kapusty
• Pęczek szczypiorku
• Puszka zielonego groszku
• 40 dag mielonego twarogu
• 2 ząbki czosnku
• 4 łyżki gęstej śmietany
• Pieprz, sól
• Cukier
Sos:
• 100 ml jogurtu naturalnego
• 100 ml majonezu
• ½ łyżeczki curry
• Ząbek czosnku
• Łyżka oliwy
Sposób przygotowania:
Przygotowanie: • Kapustę oczyść, wytnij głąb i w całości obgotuj w dużej ilości osolonej i lekko posłodzonej wody (5-7 min). Wyjmij, ostudź, podziel na liście. Małe listki posiekaj ze szczypiorkiem (kilka wąsów szczypioru zostaw do zawiązania roladek). • Groszek odcedź. • Twaróg rozetrzyj dokładnie widelcem, wymieszaj z posiekanym czosnkiem, śmietaną, groszkiem, kapustą ze szczypiorkiem oraz solą i pieprzem do smaku. • Farsz nakładaj na środek dużych liści kapusty, zwiń, obwiąż szczypiorem, ułóż na półmisku. • Jogurt wymieszaj z majonezem, curry, zmiażdżonym czosnkiem i oliwą, przypraw solą i pieprzem. Sosem polej roladki.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.