Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Szaszłyki z ziemniaków i boczku.

  • łatwe
  • do 60 min

Pora dania: obiad

Głowne składniki: warzywa , mięso i podroby,

Sposób przygotowania: grillowane


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

Składniki:
• 12 małych, młodych ziemniaków
• 12 cienkich plasterków boczku
• 12 pomidorków koktajlowych
• Kilkanaście listków szałwii
• Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Przygotowanie:
• Ziemniaki dobrze umyć i ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić, po czym obrać ze skórki. Każdy ziemniak owinąć w plasterek boczku.
• Ziemniaki, pomidorki i listki szałwii nadziewać na patyczki.
• Całość oprószyć solą i pieprzem.
• Szaszłyki piec na grillu lub w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.
• Podawać z sosem majonezowym lub jogurtowym.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012