Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Suflet z dyni i świeże trufle

  • trudne
  • do 30 min

Jaka?: Kuchnia francuska

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: podwieczorek, kolacja

Liczba osób: 4 osoby

Głowne składniki: inne

Okazje: przyjęcie , urodziny,

Sposób przygotowania: pieczone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 3)
     

Składniki:

4 suflety:

dynia odciśnięta, zmiksowana i przetarta 250 g
masło miękkie 30 g
żółtko 4 szt.
bułka tarta 50 g
migdały palone miksowane 10 g
oliwa z pestek dyni
sól, pieprz biały gałka muszkatołowa
białko 4 szt.

Fondue serowe:

wino białe 100 ml
śmietana 0,5 l
ser gorgonzola 200 g

Sposób przygotowania:

Masło utrzeć z żółtkami, dodać dynię, bułkę i płatki oraz oliwę. Przyprawić do smaku.

75 g gotowej bazy połączyć z jednym ubitym białkiem. Formę na suflet wysmarować masłem i wysypać miksowanymi migdałami. Piec w 120 C z parą przez 15 min.

Podawać z fondue serowym i świeżą truflą.

Founde serowe:

Zredukować wino, dodać śmietanę i ser, zmiksować i przecedzić

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.



Dodaj nowy przepis
webstar 2012