Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Zapiekanka z cukinii

  • łatwe
  • do 60 min

Sposób przygotowania: pieczone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

1 duża cukinia
Średniej wielkości pomidor
Po pół żółtej i czerwonej papryki
1 mała marchewka
Cebula
kilka plasterków żółtego sera
pół szklanki bulionu warzywnego
bazylia
tymianek
Natka pietruszki
Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Cukinię przekrój na dwie łódeczki a następnie wydrąż miąższ (pozostaw przy skórce około 2 cm).
Pomidora, obraną cebulę, miąższ i natkę pokrój na drobne części.
Paprykę i marchewkę umyj, z papryki usuń nasiona, marchewkę obierz a następnie zetrzyj je na tarce o dużych oczkach.
Cukinię włóż na 5minut do wrzątku i podgotuj. Warzywa połącz, dopraw solą i pieprzem a następnie przełóż do podgrzanej cukinii. Farsz przykryj plasterkami żółtego sera. Całość włóż do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego i zalej bulionem. Zapiekaj około 30-40 minut w temperaturze 180stopni. Zapiekaną cukinie podawaj na ciepło.


Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012