Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Pieczone jabłka cioteczki

  • średnie
  • do 60 min

Jaka?: Kuchnia czeska

Koszt przygotowania: średnie

Liczba osób: 4 osoby

Głowne składniki: owoce

Okazje: urodziny, inne,

Sposób przygotowania: pieczone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

4 średnie, dojrzałe jabłka
4 łyżeczki borówek z kompotu
20-30 g orzechów włoskich
30-40 g czekolady
1-2 łyżki masła
bita śmietana
cukier puder

Sposób przygotowania:

Z jabłek usuniemy gniazda. Otwory napełnimy tartą czekoladą zmieszaną z orzechami i borówkami.
Następnie jabłka przełożymy do małego rondelka, dodamy masło i niewielką ilość wody, wstawimy do piekarnika i pieczemy do miękkości.
Upieczone jabłka udekorujemy na talerzach ubitą na sztywno, słodką śmietaną.


Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012