Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Pieczone jabłka z cukrem cynamonowym w polewie waniliowej

  • łatwe
  • do 30 min

Jaka?: Kuchnia czeska

Koszt przygotowania: tanie

Liczba osób: 4 osoby

Głowne składniki: owoce

Okazje: przyjęcie , urodziny,

Sposób przygotowania: pieczone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

4 szt. (25 g) Frigale (Nowaco)
4 jabłka
20 g cukru cynamonowego
100 g Creme Fraiche (gęsta kwaśna śmietana)
10 g mięty
4 szt. miechunki (tzw. czereśnia żydowska)
200 ml polewy waniliowej (gotowej)
10 g cukru pudru

Sposób przygotowania:

Jabłka obieramy i kroimy na spore kawałki. Mieszamy ze śmietaną i cukrem cynamonowym. Masą napełnimy Frigale i zapiekamy. Przed podawaniem zdobimy miechunką i miętą, posypujemy cukrem pudrem i polewamy polewą waniliową.


Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012