- łatwe
- do 30 min
- Dodał: groaga
Składniki:
1/2 szklanki cukru brązowego
1/2 szklanki cukru białego
2 jajka
ok.3 szklanki mąki pszennej
łyżeczka sody oczyszczonej
ok.3 łyżki ciepłej wody
łyżeczka soli
tabliczka posiekanej czekolady
1/2 szklanki orzechów włoskich
Sposób przygotowania:
1. Zmiksować na gładką masę masło ( najlepiej wyjąć wcześniej z lodówki )z cukrem 2. Ciągle miksując dodać jajka 3. Sodę rozpuścić w wodzie i dodać do ciasta 4. Dodać sól 5. Dodać mąkę i wymieszać 6. Dodać 2/3 czekolady do ciasta i dokładnie wymieszać 7. ciastka nałożyć na blaszkę łyżką, formując lekko wypukłe kółka 8. Resztę czekolady wbijamy w uformowane ciastka 9. Do rozgrzanego do ok 160 stopni piekarnika wkładamy blaszkę, aż ciastka się zarumienią (ok. 15 min ) Wybornie smakują w towarzystwie truskawek. Smacznego!
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.