- łatwe
- do 60 min
- Dodał: bartosz_kwiatkowski
Składniki:
4paczki herbatników
zapach do ciasta
szklanka kaszy manny
polewa czekoladowa
bakalie
kostka margaryny
0.5 szklanki cukru
blacha do ciasta wielkość na 4paczki herbatników
Sposób przygotowania:
mleko wlać do garnka najlepiej ceramicznego bo nie będzie się przypalało do gotującego mleka wrzucamy kostkę margaryny jak sie rozpuści dodajemy kasze mannę najlepiej zdjąć z ognia żeby nie powstały grudki gotujemy jak budyń żadna filozofia następnie na wolnym ogniu gotujemy aż konsystencja zacznie gęstnieć dodajemy bakalie ( pokrojone orzechy włoskie,sliwki szuszone , daktyle suszone,morele,rodzynki,żurawina,ot to co mamy w domu w ilości paru sztuk każdego będzie grało:-) następnie dodajemy pół szklanki cukru i zapach do cias ja daje rumowy ale jak kto woli to wszystko mieszamy i tu dla tych co lubią wydziwiać można pół konsystencji odłożyć na bok a do drugiej dodać dwie łyżeczki kakao będzie inny smak i dwie różne masy ale to jak kto lubi można nie trzeba szykujemy blachę pod ciasto wykładamy ją herbatnikami całe dno na nie wylewamy konsystencje z garnka jesli mamy dwie jedną z kakao drugą bez kakao na góre układamy herbatniki zalewamy polewą czekoladową i możemy posypać wiórkami kokosowymi życzę smacznego
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.