Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 14

odwiedziny: 131      poprzedni | następny

» powrót

Skręcane paluchy z ciasta francuskiego nadziewane pieczarkami

  • łatwe
  • do 60 min

Składniki:

ciasto francuskie
Farsz:
50 dkg pieczarek
1 cebula
1 łyżka oleju
sól, pieprz

Sposób przygotowania:

farsz: Pieczarki dokładnie umyć i obgotować w gorącej wodzie przez ok 5 min. Odsączyć, wystudzić i bardzo drobno posiekać. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać do pieczarek, doprawić solą, pieprzem i dokładnie wymieszać. Schłodzone ciasto rozwałkować na stolnicy na prostokąt. Na jedną połowę nałożyć cały farsz, następnie przykryć drugą połową. Boki dokładnie skleić i nożem kroić paski grubości ok 2 cm. Każdy skręcić w paluchy, posmarować jajkiem i przełożyć na blachę. Piec przez ok 25-30 min w temperaturze 200-220 C


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012