- łatwe
- do 60 min
- Dodał: alicja_adamek
Składniki:
50 dag kiszonej kapusty
10 dag grzybów
1 cebula
20 dag kiełbasy
2 łyżki oleju
sól, pieprz
Dodatkowo:
opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
Sposób przygotowania:
Grzyby zalej wodą i namocz przez noc. Następnego dnia ugotuj je w tej samej wodzie. Na oleju podsmaż posiekaną w kostkę cebulę, dodaj pokrojoną kapustę i chwilę razem podsmaż. Zimną kapustę z cebulą oraz osączone grzyby i kiełbasę przepuść przez maszynkę do mielenia mięsa. Całość dopraw solą i pieprzem. Ciasto francuskie rozłóż na stolnicy i delikatnie rozwałkuj. Wzdłuż brzegu nałóż porcję farszu i zwiń w rulon. Następnie ostrym nożem zrób niewielkie nacięcia z góry. Pokrój na paszteciki i przełóż na blachę. Gotowe bułeczki przed pieczeniem posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz w rozgrzanym do 180C piekarniku przez ok 20-25 min
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.