Montaż blachy podbitkowej

Wysłane przez gregory 
13-11-2024 11:49:52
Hej, myślę nad montażem blachy na podbitkę, ale trochę się obawiam, czy dam radę zrobić to samemu. Mam jakieś podstawowe doświadczenie w pracach budowlanych, ale blacha wydaje się trudniejsza do obróbki niż np. drewno. Czy ktoś montował samodzielnie? Na co zwrócić uwagę?
13-11-2024 13:45:35
Cześć, ja montowałem sam blachę na podbitkę zeszłego lata i powiem tak – jest to wykonalne, ale wymaga dokładności. Najtrudniejsza część to odpowiednie docinanie blachy, żeby dobrze pasowała, bo jak się coś źle wymierzy, to może być problem z ułożeniem. Ważne jest też, żeby dobrze przymocować profile, bo to podstawa, żeby blacha się trzymała i nie „pracowała” przy silnym wietrze. No i rękawice to podstawa, bo łatwo się skaleczyć na krawędziach. Jeśli masz już jakieś doświadczenie, to powinieneś sobie poradzić, tylko zaplanuj na to trochę więcej czasu. Dobrze jest też mieć pomocnika, bo blacha jest dość długa i niewygodnie się ją samemu ustawia. Blachę najlepiej zamówić u producenta [pokrycia.pl] I od siebie polecam tutaj kontakt z firma.
Chcesz pisać na naszym forum? Załóż konto w 3 minuty i dołącz do nas już dziś!.

Kliknij żeby zalogować

webstar 2012