Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

MAKARON Z MASŁEM I JAGODAMI

  • łatwe
  • do 30 min

Region: Mazowsze

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: obiad

Liczba osób: 4 osoby

Dieta: inna

Głowne składniki: mąki, kasze , makarony, owoce,

Okazje: inne

Sposób przygotowania: gotowane


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

• 30 dag makaronu świderki
• 80 dag jagód
• 4 łyżki masła
• 3-5 łyżek cukru
• Listki mięty lub melisy

Sposób przygotowania:

Makaron ugotować na półtwardo, odcedzić, przelać letnią wodą. Jagody przebrać, umyć. Rozpuścić masło, wsypać jagody i cukier. Dusić 8-10 minut. Do jagód dodać makaron, wymieszać, mocno zagrzać. Podawać ciepły udekorowany listkami mięty lub melisy.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012