Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Frikadeller z ziemniakiem i kapustą czerwoną

  • średnie
  • do 60 min

Jaka?: Kuchnia czeska

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: obiad, kolacja

Liczba osób: 4 osoby

Dieta: wysokokaloryczna

Głowne składniki: mięso i podroby

Okazje: inne

Sposób przygotowania: smażone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

500 g mielonego mięsa wieprzowego
1/2 żółtej papryki
1 łyżka masła
1 jajko
mleko
1 bułka
1 cebula
olej roślinny
sól
pieprz
oregano
500 g młodych ziemniaków
1 czerwonej kapusty konserwowej
remulada

Sposób przygotowania:

Mięso mielone mieszamy z bułką namoczoną w mleku, jajkiem, spienioną na maśle cebulą i papryką. Doprawiamy i formujemy małe kotleciki, które powoli smażymy na oleju.

Podajemy z ziemniakiem, kapustą i remuladą.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012