Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Gulasz pilzneński

  • średnie
  • powyżej 60 min

Jaka?: Kuchnia czeska

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: obiad, kolacja

Liczba osób: 4 osoby

Głowne składniki: mięso i podroby

Sposób przygotowania: duszone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

600 g pręgi wołowej
250 g cebuli
1 ząbek czosnku
15 g papryki mielonej
3 dl wywaru
25 g miałkiej mąki
50 g słoniny
60 g papryki konserwowej i selera
2 gotowane jajka
olej
sól
pieprz mielony

Sposób przygotowania:

Na oleju podsmażamy pokrojoną cebulę, na złoto-brązowy kolor. Posypujemy papryką, spieniamy, dodajemy w kostkę pokrojone mięso i stale mieszając opiekamy. Dodajemy pieprz, starty czosnek, sól, podlewamy wywarem i dusimy.

Gotowy gulasz w razie potrzeby zagęszczamy miękiszem chleba. Pokrojoną słoninę podsmażamy, dodajemy pokrojoną paprykę i seler, ogrzewamy i zdobimy jajkiem porcję gulaszu.


Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012