Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Omlet

  • łatwe
  • powyżej 60 min

Jaka?: Kuchnia włoska

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: śniadanie, lunch

Liczba osób: 4 i więcej

Głowne składniki: nabiał

Okazje: inne

Sposób przygotowania: smażone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

6 jajek
5 łyżek parmezanu
pietruszka
oliwa extra vergine
sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Roztrzepać jajka z solą i z pieprzem.
Dodać drobno posiekaną pietruszkę oraz parmezan i wymieszać trzepaczką.
Wylać masę jajeczną na patelnię z powłoką nieprzywierającą, natłuszczoną oliwą i usmażyć na średnim ogniu z obydwu stron.

Aby odwrócić omlet na drugą stronę bez używania łopatki, należy
wykonać gwałtowny ruch patelnią do przodu, a omlet odwróci się na drugą stronę nie rozrywając się.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012