Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Rostbef Łomnicki

  • średnie
  • powyżej 60 min

Jaka?: Kuchnia czeska

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: obiad, kolacja

Liczba osób: 4 osoby

Głowne składniki: mięso i podroby

Okazje: przyjęcie , inne,

Sposób przygotowania: pieczone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

800 g rostbefu
100 g masła
250 g szparagów
2 jajka natka pietruszki
pieprz mielony
sól

Sposób przygotowania:

Z rostbefu kroimy 4 plastry, zbijamy je, solimy, przyprawiamy pieprzem i na połowie porcji masła opiekamy.

Gotowane lub konserwowe szparagi podgrzewamy i przekładamy na talerz, polewamy roztopionym masłem i posypujemy ugotowanymi na twardo, pokrojonymi jajkami. Kawałki mięsa kładziemy na szparagi i polewamy sosem z pieczonego mięsa.

Jako dodatek podajemy pieczone ziemniaki posypane pietruszką.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012