Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Szyszki z mięsa wędzonego

  • średnie
  • do 60 min

Jaka?: Kuchnia czeska

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: obiad, kolacja

Liczba osób: 4 osoby

Głowne składniki: mięso i podroby

Okazje: przyjęcie , urodziny, inne,

Sposób przygotowania: pieczone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

400 g mielonego mięsa wołowego
100 g mielonego mięsa wieprzowego
300 g mielonej karkówki wędzonej
50 g bułki
mleko do namoczenia bułki
sól
pieprz mielony
100 g oleju
200 g marchwi
200 g selera
250 g cebuli
wywar do podlania
natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Do mięsa mielonego dodajemy namoczoną w mleku bułkę, sól, pieprz i wyrabiamy. Z masy formujemy szyszki.

Na oleju krótko podsmażamy grubo pokrojoną cebulę i warzywa. Kładziemy na nie przygotowane szyszki, trochę podlewamy wywarem i pieczemy w piekarniku.

Podczas pieczenia podlewamy wywarem.

Gotowe danie podajemy z warzywami, posypane posiekaną pietruszką.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012