Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Sałatka z roszponki, sera pleśniowego, melona i granatu

  • łatwe
  • do 30 min

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: śniadanie, lunch, obiad, podwieczorek, kolacja

Liczba osób: 4 osoby

Głowne składniki: warzywa , owoce,

Okazje: przyjęcie , piknik,

Sposób przygotowania: bez gotowania


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 1)
     

Składniki:

3 garście roszponki
100g sera pleśniowego (użyłam Danish blue)
1/3 szklanki orzechów nerkowca (można zamiennie użyć włoskich lub laskowych)
1/3 melona, obranego i pokrojonego w kostkę
2 łyżki pestek granatu
2 łyżki oliwy
1 łyżka octu balsamicznego

Sposób przygotowania:

Roszponkę opłukać i osuszyć na ręczniku papierowym. Na suchej patelni uprażyć orzechy, kilka razy podrzucając w trakcie smażenia na średnim ogniu. W dużej salaterce wymieszać roszponkę z orzechami, dodać pokruszony ser, melona i pestki grantu. W szklance wymieszać oliwę z octem, skropić sałatkę tuż przed podaniem.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.



Dodaj nowy przepis
webstar 2012