- łatwe
- do 60 min
- Dodał: terenia
Składniki:
500 g serka mascarpone
400 ml skondensowanego niesłodzonego mleka
750g truskawek
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki cukru
Duża paczka biszkoptów (200g)
Filiżanka naparu kawy rozpuszczalnej
400 ml skondensowanego niesłodzonego mleka
750g truskawek
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki cukru
Duża paczka biszkoptów (200g)
Filiżanka naparu kawy rozpuszczalnej
Sposób przygotowania:
Mascarpone i mleko dobrze schłodź. Truskawki opłucz , odszypułkuj, kilka odłóż. Resztę zmiksuj z sokiem z cytryny i cukrem. Odstaw na 30 minut do lodówki. Mascarpone zmiksuj na puch, dodawaj mleko cały czas miksując . Biszkopty pokrój na kawałki a następnie skrop kawą. Układaj w szklanych pucharkach na zmianę z kremem i truskawkami (ostatnią warstwą powinien być krem). Wierzch deseru udekoruj truskawkami.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
jadziam | 25-07-2014
jadziam | 26-07-2014
jadziap64 | 30-07-2014
Głosik :)
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.