- łatwe
- do 60 min
- Dodał: terenia
Składniki:
60 dag piersi z kurczaka
50 ml białego wytrawnego wina
Sól, pieprz
Cukier
1 łyżka mąki ziemniaczanej
Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Truskawki umyj , osusz i dokładnie odszypułkuj. Mięso oczyść, umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Następnie pokrój na plastry, po czym usmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Pod koniec smażenia posyp solą i pieprzem. Zdejmij z patelni i odłóż w ciepłe miejsce. Zlej z patelni nadmiar tłuszczu (jeśli pozostał), zalej winem i po zagotowaniu dodaj szklankę wody wymieszaną dokładnie z mąką ziemniaczaną. Sos dopraw solą, pieprzem i szczyptą cukru, wrzuć pokrojone w kostkę truskawki, jeszcze raz zagotuj i polewaj sosem mięso.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
jadziam | 25-07-2014
jadziam | 29-07-2014
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.