Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Botwinka na ostro

  • łatwe
  • do 60 min

Jaka?: Kuchnia wiejska

Region: Małopolska

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: lunch

Liczba osób: 4 i więcej

Dieta: niskokaloryczna

Głowne składniki: inne

Okazje: inne

Sposób przygotowania: gotowane


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

pęczek średniej botwinki ,
3 młode ziemniaki,
1 litr wody
pietruszka,
sól, piperz, curry,
1 marchew
5 łyżek śmietany do zupy
ząbek czosnku

Sposób przygotowania:

Wszystkie warzywa kroimy w większą kostke. Gdy woda się zagotuje,
wsypujemy je i gotujemy az będą miękkie. Gdy są już gotowe dodajemy
pokrojoną drobno całą botwinkę oraz posiekaną pietruszke.
Przyprawiamy
całość solą, piperzem i curry. Studzimy i dodajemy na koniec
śmietankę. Polecam jeśc z chlebem.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.



Dodaj nowy przepis
webstar 2012