Przepisy: Kuchnia polska
szczupak i szare kluski
- średnie
- do 30 min
Koszt przygotowania: średnie
Pora dania: obiad
Liczba osób: 4 osoby
Głowne składniki: mąki, kasze , makarony, ryby i owoce morza,
Okazje: przyjęcie , Boże Narodzenie, inne,
Sposób przygotowania: gotowane , duszone,
- Autor: wakacjetam
-
Składniki:
włoszczyzna
2 łyżki masła+ chlust oliwy
2-3 listki laurowe
kilka ziaren pieprzu
szklanka białego wytrawnego wina
szklanka bulionu ( może być warzywny lub na głowie i ogonie szczupaka)
sól
biały pieprz - mielony
śmietana
koperek
Kluski:
kg. ziemniaków
szklanka mąki
2 jaja
sól
osolony wrzątek
Sposób przygotowania:
kluski , rybę i warzywa wykładamy na talerz, garnek z pozostałym po duszeniu ryby sosem stawiamy na małym gazie, zaciągamy śmietaną, dodajemy koperek i przyprawiamy do smaku. Polewany sosem danie ...
Smacznego :)
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.