Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Podroby gęsie w sosie paprykowym

  • łatwe
  • do 60 min

Jaka?: Kuchnia czeska

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: obiad, kolacja

Liczba osób: 4 osoby

Dieta: wysokokaloryczna

Głowne składniki: mięso i podroby

Okazje: inne

Sposób przygotowania: smażone, duszone,


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

400 g podrobów gęsich
2 cebule
100 ml śmietany
2 łyżki słodkiej papryki węgierskiej
200 ml wywaru mięsnego
100 g smalcu gęsiego lub wieprzowego
100 g kwaśniej śmietany
łyżka tartego kminu
sól

Sposób przygotowania:

Na smalcu opiekamy drobno pokrojoną cebulę. Gdy się spieni, dodajemy posolone podroby gęsie, kminek i słodką paprykę, krótko podsmażamy. Wszystko podlewamy wywarem i dusimy do miękkości. Na koniec dodajemy śmietanę i w razie potrzeby dosalamy.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012