Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Smażone szparagi

  • łatwe
  • do 30 min

Jaka?: Kuchnia czeska

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: obiad, kolacja

Liczba osób: 2 osoby

Głowne składniki: warzywa

Okazje: inne

Sposób przygotowania: smażone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

500 g szparagów
2/3 l wody do gotowania
1/3 białego wina
sól
2 jajka
100 g mąki
100 g bułki tartej
olej

Sposób przygotowania:

Czyste i ugotowane w słonej wodzie z winem szparagi dokładnie odcedzamy. Obtaczamy je w mące, jajku i bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

Podajemy z ziemniakami purée i rozpuszczonym masłem lub z liśćmi sałaty.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012