Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 63

odwiedziny: 78      poprzedni | następny

» powrót

PSTRĄG PIECZONY Z WARZYWAMI

  • łatwe
  • powyżej 60 min

Składniki:

• 2 świeże pstrągi
• 1 cytryna
• 1 por
• 3 marchewki
• 4 ziemniaki
• 1 cukinia
• 1 pęczek koperku, łyżki oleju , masła sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Rybę umyć, osuszyć. W środku i na zewnątrz skropić sokiem z połowy cytryny, oprószyć solą i pieprzem, obłożyć ½ pęczka koperku i plastrami cytryny. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Warzywa oczyścić, opłukać. Por pokroić w grube talarki, obraną marchewkę w plastry, obrane ziemniaki w ósemki a cukinię ze skórką w kostkę. Wrzucić do wrzątku i gotować 3 min. Odsączyć, wymieszać z posiekanym koperkiem, lekko posolić. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, skropić olejem. Pstrągi ułożyć na przygotowanych warzywach. Na każdym położyć 2–3 kawałki masła (odrobinę włożyć też do środka każdej ryby). Naczynie przykryć pokrywą i piec pstrągi ok. 30 minut w temperaturze 180oC.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012