- łatwe
- powyżej 60 min
- Dodał: jadziap64
Składniki:
• 1 cytryna
• 1 por
• 3 marchewki
• 4 ziemniaki
• 1 cukinia
• 1 pęczek koperku, łyżki oleju , masła sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Rybę umyć, osuszyć. W środku i na zewnątrz skropić sokiem z połowy cytryny, oprószyć solą i pieprzem, obłożyć ½ pęczka koperku i plastrami cytryny. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Warzywa oczyścić, opłukać. Por pokroić w grube talarki, obraną marchewkę w plastry, obrane ziemniaki w ósemki a cukinię ze skórką w kostkę. Wrzucić do wrzątku i gotować 3 min. Odsączyć, wymieszać z posiekanym koperkiem, lekko posolić. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, skropić olejem. Pstrągi ułożyć na przygotowanych warzywach. Na każdym położyć 2–3 kawałki masła (odrobinę włożyć też do środka każdej ryby). Naczynie przykryć pokrywą i piec pstrągi ok. 30 minut w temperaturze 180oC.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
mirekstr | 25-03-2014
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.