Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 51

odwiedziny: 115      poprzedni | następny

» powrót

ZAPIEKANKA RYBNA Z KALAFIOREM

  • łatwe
  • powyżej 60 min

Składniki:

SKŁADNIKI:
• 30 dag łososia pokrojonego w kostkę (bez skóry i bez ości), można łososia zastąpić inną rybą
• 1 kalafior
• 50 dag małych ziemniaków
• 2 ząbki czosnku
• 2 małe cebule
• ½ szklanki śmietany 18 proc.
• 15 dag żółtego sera
• 2 łyżki oliwy
• Sól, pieprz do smaku
• Zielenina do posypania

Sposób przygotowania:

PRZYGOTOWANIE: 1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, obieramy je i kroimy w grube plastry. 2. Kalafiora gotujemy, nie powinien być zbyt miękki. 3. Na oliwie dusimy cebule z czosnkiem, dodajemy kalafiora, przyprawiamy solą i pieprzem. 4. Rybę kroimy w grubą kostkę. 5. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwę ziemniaków, kalafiora i ryby, polewamy śmietaną, posypujemy żółtym serem i wkładamy do piekarnika na ok. 20-25 minut. 6. Przed podaniem posypujemy posiekaną zieleniną.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012