Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 90

odwiedziny: 71      poprzedni | następny

» powrót

Świderki z ciasta francuskiego i kabanosów

  • łatwe
  • do 30 min

Składniki:

Płat francuskiego ciasta
1 jajko
300g kabanosów

Sposób przygotowania:

Ciasto lekko rozwałkuj a następnie pokrój w paski szerokości około 1cm. Kabanosy przetnij na długie kawałki, każdy spiralnie owiń paskiem ciasta. Posmaruj roztrzepanym jajkiem. Ułóż obok siebie na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piecz około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podawaj na gorąco lub na zimno


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012