Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Gotowana wołowina w sosie ogórkowym

  • średnie
  • powyżej 60 min

Jaka?: Kuchnia czeska

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: obiad, kolacja

Głowne składniki: mięso i podroby

Okazje: inne

Sposób przygotowania: gotowane


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

600 g gotowanego mięsa wołowego
100 g masła
100 g ogórków konserwowych
1 cebula
300 ml wywaru wołowego
300 ml śmietany do ubijania
świeżo zmielony pieprz biały
sól

Sposób przygotowania:

Cebulę kroimy drobno, spieniamy na maśle i zalewamy śmietaną i wywarem, po czym zagotowujemy. Sos przyprawiamy pokrojonym w kostkę ogórkiem, solą i białym pieprzem. Zagotowujemy i podajemy z gotowanym mięsem wołowym i knedlami bułczanymi.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012