Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 11

odwiedziny: 69      poprzedni | następny

» powrót

Babeczki z czereśniami

  • średnie
  • do 30 min

Składniki:

kilka czereśni
na ciasto kruche: 2 szklanki maki pszennej, 2 żółtka, 3 łyżki cukru, 2 łyżeczki cukru waniliowego, 4 łyżki śmietany, 1 łyżeczka proszku do pieczenia
nadzienie: 2 białka, 2 łyżki cukru kryształu, 2 łyżki oleju, 2 łyżki budyniu śmietankowego.

Sposób przygotowania:

Ciasto kruche należy nagnieść i wykleić nim foremki do babeczek. 1/3 ciasta zostawić do utarcia na wierzch. Babeczki podpiec ok 5 min. Białka ubić z cukrem dodać olej i budyń. Wypełnić podpieczone babeczki, włożyć wydrążone czereśnie i zetrzeć na wierz resztę ciasta, posypać cukrem i cynamonem. Piec jeszcze przez ok. 10-15 min, do czasu aż się zrumienia.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012