- średnie
- do 30 min
- Dodał: katarzyna_mazur
Składniki:
kilka czereśni
na ciasto kruche: 2 szklanki maki pszennej, 2 żółtka, 3 łyżki cukru, 2 łyżeczki cukru waniliowego, 4 łyżki śmietany, 1 łyżeczka proszku do pieczenia
nadzienie: 2 białka, 2 łyżki cukru kryształu, 2 łyżki oleju, 2 łyżki budyniu śmietankowego.
na ciasto kruche: 2 szklanki maki pszennej, 2 żółtka, 3 łyżki cukru, 2 łyżeczki cukru waniliowego, 4 łyżki śmietany, 1 łyżeczka proszku do pieczenia
nadzienie: 2 białka, 2 łyżki cukru kryształu, 2 łyżki oleju, 2 łyżki budyniu śmietankowego.
Sposób przygotowania:
Ciasto kruche należy nagnieść i wykleić nim foremki do babeczek. 1/3 ciasta zostawić do utarcia na wierzch. Babeczki podpiec ok 5 min. Białka ubić z cukrem dodać olej i budyń. Wypełnić podpieczone babeczki, włożyć wydrążone czereśnie i zetrzeć na wierz resztę ciasta, posypać cukrem i cynamonem. Piec jeszcze przez ok. 10-15 min, do czasu aż się zrumienia.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.