Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 9

odwiedziny: 26      poprzedni |

» powrót

Bakusiowy sernik

  • łatwe
  • do 60 min

Składniki:

Ok. 1 kg truskawek
2 galaretki truskawkowe
2 galaretki pomarańczowe
6 śmietankowych serków Bakuś

Sposób przygotowania:

Truskawki umyj, obierz z szypułek. 1 galaretkę truskawkową rozpuść w ½ szklance gorącej wody, pozostaw do ostygnięcia. Schłodzoną ubijaj mikserem około 2-3 minut aż zwiększy swoją objętość. Nie przerywając ubijania dodawaj stopniowo 3 serki. Powstałą masę wylej na tortownicę, wstaw do lodówki aby się ścisnęło. Po wyjęciu ułóż na niej truskawki. Rozpuść galaretkę pomarańczową w 1 ½ szklance gorącej wody i ostudź. Tężejącą wylej na wcześniejszą warstwę pokrytą truskawkami. Powtórz te same czynności z pozostałymi galaretkami.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012