- łatwe
- do 60 min
- Dodał: terenia
Składniki:
2 galaretki truskawkowe
2 galaretki pomarańczowe
6 śmietankowych serków Bakuś
Sposób przygotowania:
Truskawki umyj, obierz z szypułek. 1 galaretkę truskawkową rozpuść w ½ szklance gorącej wody, pozostaw do ostygnięcia. Schłodzoną ubijaj mikserem około 2-3 minut aż zwiększy swoją objętość. Nie przerywając ubijania dodawaj stopniowo 3 serki. Powstałą masę wylej na tortownicę, wstaw do lodówki aby się ścisnęło. Po wyjęciu ułóż na niej truskawki. Rozpuść galaretkę pomarańczową w 1 ½ szklance gorącej wody i ostudź. Tężejącą wylej na wcześniejszą warstwę pokrytą truskawkami. Powtórz te same czynności z pozostałymi galaretkami.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.