- łatwe
- do 60 min
- Dodał: roman46
Składniki:
• 2 opakowania twarożku homogenizowanego po 20 dag
• 2 jajka
• 12 łyżek kaszy manny
• Sól, pieprz, cynamon
• 1,5 łyżki cukru
• Szklanka malin
• 2 jajka
• 12 łyżek kaszy manny
• Sól, pieprz, cynamon
• 1,5 łyżki cukru
• Szklanka malin
Sposób przygotowania:
Na patelni skarmelizować cukier a następnie dodać przebrane i umyte maliny. Chwile gotować. Jajka dokładnie roztrzepać. Dodać twarożek, kaszę manną oraz szczyptę soli, wyrobić na jednolitą masę (powinna być dość gęsta). W garnku zagotować osoloną wodę. Na wrzątek wkładać łyżką podłużne kluski. Gotować na małym ogniu przez około 5 minut. Kluski wyjmować łyżką cedzakową na talerze. Podawać z sosem malinowym i posypane cynamonem.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.