Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 6

odwiedziny: 90      poprzedni | następny

» powrót

PORZECZKOWE MUFFINY.

  • łatwe
  • do 60 min

Składniki:

Składniki:
• 2 szklanki mąki
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• 8 łyżek cukru
• 2 opakowania cukru waniliowego
• 1 jajko, sól
• 1 szklanka mleka
• ½ szklanki oleju
• 1 szklanka porzeczek
• 1/3 szklanki agrestu
• 300 ml kremówki 30%
• Listki mięty do dekoracji

Sposób przygotowania:

Przygotowanie: • W jednej misce połącz ze sobą wszystkie sypkie składniki: przesianą mąkę, proszek do pieczenia, 4łyżki cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego oraz szczyptę soli, wymieszaj. • Do osobnego naczynia wbij jajko, rozkłóć je. Wlej mleko oraz olej, zmiksuj. Na koniec płynne składniki wlej do miski z sypkimi składnikami. Połącz za pomocą miksera ustawionego na najwyższe obroty. • Owoce opłucz starannie pod bieżąca wodą. Pozostaw na sicie do odcieknięcia. Kilka odłóż do dekoracji , resztę wrzuć do ciasta na muf inny, delikatnie przemieszaj. • Formy na muffinny napełnij ciastem do 2/3 wysokości. Wstaw do piekarnika. Piecz 30 minut w temperaturze 170 stopni. Przestudź. • Kremówkę ubij na sztywno z resztą cukru, dodaj cukier waniliowy. Masę przełóż do rękawa cukierniczego, wyciskaj na muf finy. Ozdób owocami i listkami mięty.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012