- łatwe
- do 60 min
- Dodał: katarzyna_mazur
Składniki:
7 jajek
2 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 szklanka cukru
cukier waniliowy
szklanka oleju
aromat cytrynowy
porzeczki czerwone
dodatkowo na kruszonkE 1/4 kostki margaryny, szklanka mąki 3 łyżki cukru
2 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 szklanka cukru
cukier waniliowy
szklanka oleju
aromat cytrynowy
porzeczki czerwone
dodatkowo na kruszonkE 1/4 kostki margaryny, szklanka mąki 3 łyżki cukru
Sposób przygotowania:
Jajka zmiksować z cukrami na pulchną masę, dodać olej, następnie przesiane mąki z proszkiem do pieczenia, olejek cytrynowy, wszystko dokładnie wymieszać. Wylać na blaszkę o wymiarach 25x35 , na wierzchu ułożyć porzeczki i posypać zagniecioną kruszonką. Piec ok 50 min, w temp. 180 stopni.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.