Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 11

odwiedziny: 203      poprzedni | następny

» powrót

Ciasto z porzeczkami

  • łatwe
  • do 60 min

Składniki:

7 jajek
2 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 szklanka cukru
cukier waniliowy
szklanka oleju
aromat cytrynowy
porzeczki czerwone
dodatkowo na kruszonkE 1/4 kostki margaryny, szklanka mąki 3 łyżki cukru

Sposób przygotowania:

Jajka zmiksować z cukrami na pulchną masę, dodać olej, następnie przesiane mąki z proszkiem do pieczenia, olejek cytrynowy, wszystko dokładnie wymieszać. Wylać na blaszkę o wymiarach 25x35 , na wierzchu ułożyć porzeczki i posypać zagniecioną kruszonką. Piec ok 50 min, w temp. 180 stopni.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012