- łatwe
- do 60 min
- Dodał: roman46
Składniki:
• 1 kg truskawek (ok. 10 truskawek odłożyć do dekoracji)
• 600 ml jogurtu naturalnego
• 5-6 łyżek cukru
• 1 płaska łyżeczka cukru waniliowego
• 2 łyżki skórki otartej z pomarańczy
• listki melisy
• 30 dag makaronu
• 600 ml jogurtu naturalnego
• 5-6 łyżek cukru
• 1 płaska łyżeczka cukru waniliowego
• 2 łyżki skórki otartej z pomarańczy
• listki melisy
• 30 dag makaronu
Sposób przygotowania:
Truskawki umyć, oczyścić z szypułek, pokroić, posypać cukrem i cukrem waniliowym oraz skórką otartą z pomarańczy i zmiksować na gładka masę. Dodać jogurt i ponownie zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, przelać zimną wodą. Makaron wyłożyć na talerze zalać zupą, udekorować kawałkami truskawek i listkami melisy. Można posypać uprażonymi na patelni płatkami migdałowymi.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.