Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 30

odwiedziny: 68      poprzedni | następny

» powrót

JOGURTOWA ZUPA TRUSKAWKOWA

  • łatwe
  • do 60 min

Składniki:

• 1 kg truskawek (ok. 10 truskawek odłożyć do dekoracji)
• 600 ml jogurtu naturalnego
• 5-6 łyżek cukru
• 1 płaska łyżeczka cukru waniliowego
• 2 łyżki skórki otartej z pomarańczy
• listki melisy
• 30 dag makaronu

Sposób przygotowania:

Truskawki umyć, oczyścić z szypułek, pokroić, posypać cukrem i cukrem waniliowym oraz skórką otartą z pomarańczy i zmiksować na gładka masę. Dodać jogurt i ponownie zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, przelać zimną wodą. Makaron wyłożyć na talerze zalać zupą, udekorować kawałkami truskawek i listkami melisy. Można posypać uprażonymi na patelni płatkami migdałowymi.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012