- łatwe
- do 60 min
- Dodał: roman46
Składniki:
• 1 opakowanie okrągłych biszkoptów
• 6 łyżek soku z cytryny
• 2 łyżeczki żelatyny
• 2 szklanki zmiksowanych malin
• 1 szklanka cukru
• 50 dag serka mascarpone
• maliny do dekoracji
• 6 łyżek soku z cytryny
• 2 łyżeczki żelatyny
• 2 szklanki zmiksowanych malin
• 1 szklanka cukru
• 50 dag serka mascarpone
• maliny do dekoracji
Sposób przygotowania:
Żelatynę rozpuszczamy w 4 łyżkach soku z cytryny i zostawiamy na 3 minuty. W garnku doprowadzamy do wrzenia zmiksowane maliny z cukrem, jak tylko pojawią się bąbelki dodajemy żelatynę i gotujemy 1 minutę. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. W misce łączymy serek z ostudzonymi malinami. Małą foremkę do ciasta wykładamy folią spożywczą. Na spód układamy biszkopty a następnie wlewamy masę serowo-malinową. Na wierzchu układamy maliny otworami do dołu. Całość wstawiamy do lodówki na ok. 2-3 godziny.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.