Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

"Można gładzić ludzi słowami."

(Francis Scott Fitzgerald)

skomentuj »

Punkty: 27

odwiedziny: 60      poprzedni | następny

» powrót

KREMOWA FANTAZJA Z JAGODAMI

  • łatwe
  • do 60 min

Składniki:

• 30 dag świeżych jagód
• 25 dag serka mascarpone
• 1,5 szklanki gęstej śmietany 36%
• ½ szklanki cukru pudru
• 8 okrągłych biszkoptów
• garść porzeczek lub innych owoców

Sposób przygotowania:

Jagody przebierz, umyj dokładnie pod bieżącą wodą, a potem starannie osusz. Przełóż do miseczki i zmiksuj na gładką masę. Serek mascarpone zmiksuj w osobnym naczyniu ze szklanką śmietany i połową porcji cukru pudru. Dodaj mus jagodowy, miksuj razem jeszcze 2-3 minuty. Powstały krem rozłóż do czterech pucharków. Wstaw do lodówki na co najmniej godzinę, aby masa dobrze się schłodziła. Pozostałą śmietanę ubij na sztywno. Wsyp resztę cukru pudru i jeszcze chwilę ubijaj. Schłodzone pucharki wyjmij z lodówki, do każdego włóż po dwa biszkopty. Dekoruj ubita śmietaną oraz umytymi i osuszonymi owocami.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012