- łatwe
- do 60 min
- Dodał: ja_melia
Składniki:
pół szklanki cukru
3 banany miękkie
pół szklanki oleju (lub pół masła albo margaryny)
3 jajka
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
garść rodzynek, orzechów włoskich
4 średnie marchewki
aromat cytrynowy
wiórki kokosowe
gotowa polewa czekoladowa
Sposób przygotowania:
Marchew obrać, umyc i na tarce o małych oczkach zetrzeć, włożyć ją do dużej miski. Dodajemy spażone rodzynki, lekko pogniecione orzechy włoskie, mąkę, proszek do pieczenia, cukier, aromat cytrynowy, banany, które rozgniatamy widelcem, cynamon oraz tłuszcz i na koniec dodajemy jajka. Całość dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Okrągłą blaszkę wykładamy folią aluminiową i pieczemy w temp. około 170 st.C przez okres około 1 godziny. Placek można polać gotową polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi. Ciasto jest najlepsze na drugi dzień.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.