Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 12

odwiedziny: 90      poprzedni | następny

» powrót

Ciasto jogurtowo - gruszkowe

  • łatwe
  • do 60 min

Składniki:



Skład:
1 szklanka oleju
2 szklanki mąki pszennej
2 łyżki kakao
250 ml jogurtu naturalnego
4 jajka
1 niepełna szklanka cukru
1 cukier waniliowy
1 puszka gruszek w syropie
3 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Przygotowanie: Jajka ubijamy w dużym garnku mikserem. Dodajemy cukier oraz cukier waniliowy. Ciągle miksując dosypywać stopniowo mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Gdy składniki się połączą, dolewać olej i wlać jogurt naturalny. Dokładnie wymieszać łyżką aż masa będzie jednolita. Gruszki lekko osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w plasterki. Ciasto wlać do tortownicy o średnicy około 28 cm a na wierz poukładać gruszki, lekko je docisnąć. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i pieczemy około 35 minut w temp około 180 st.C .


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012