Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 0

odwiedziny: 66      poprzedni | następny

» powrót

Tiramisu z truskawkami i otrębami

  • łatwe
  • do 60 min

Składniki:


Skład:
3 jajka
8 łyżek otrębów owsianych
1 duży jogurt naturalny
200 g truskawek
2 łyżki kakao
pół szklanki cukru
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
2 łyżki miodu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
400 g serka typu Danio waniliowego
7 łyżeczek żelatyny

Sposób przygotowania:

Przygotowanie: Do misku wrzucić zmielone otręby, dodać 3 żółtka, miód oraz proszek do pieczenia. Całość zmiksować. Dodać ubite białka i delikatnie wmieszać w masę. Ciasto wylać do blaszki tortownicy na papier do pieczenia i piec około 20 minut w temp 175 st. C. Następnie w misce wymieszać ze sobą jogurt naturalny z serkiem Danio oraz z cukrem, oraz z żelatyną. Zmiksować. W między czasie pokroić truskawki w paski. Kawę zalać jedną szklanką wrzątku, dodać 2 łyżki cukru i odstawić do wychłodzenia. Ciasto przekroić na pół i polewać już chłodnym ponczem kawowym. Następnie poukładać truskawki i przykryć całość połową kremu. Przykryć drugim blatem, polać ponczem i przykryć resztą kremu. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem można posypać kakao.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012