Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Leniwa kapusta "pazibroda"

  • średnie
  • do 60 min

Jaka?: Kuchnia wiejska

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: obiad

Liczba osób: 4 i więcej

Głowne składniki: warzywa

Okazje: Boże Narodzenie

Sposób przygotowania: gotowane , smażone,


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 1)
     

Składniki:

1/4 kg białej kapusty
1/2 kg łuskanego grochu
1 kg ziemniaków
majeranek
kminek
sól
pieprz
1/2 szklanki oleju rzepakowego
1 duża cebula
3 duże ząbki czosnku

Sposób przygotowania:

Kapustę drobno pokroić, ugotować i odcedzić. Groch ugotować i osączyć w gęstym sitku. Ziemniaki obrać, ugotować i odcedzić. Do dużego garnka włożyć kapustę, groch, ziemniaki oraz przyprawy i rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków. Przygotować omastę : na oleju usmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek. Potrawę polać gorącą omastą, ponownie utłuc tłuczkiem i zaraz podawać.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.



Dodaj nowy przepis
webstar 2012