Przepisy: Kuchnie świata
Placki ziemniaczane z kapuścianym ragú
- łatwe
- do 60 min
Jaka?: Kuchnia czeska
Koszt przygotowania: tanie
Liczba osób: 4 i więcej
Dieta: wysokokaloryczna
Głowne składniki: mąki, kasze , makarony
Sposób przygotowania: smażone
- Autor: SuperKuchnia
-
Składniki:
200 g mąki grubo mielonej (np. krupczatki)
2 jajka
sól
smalec lub olej do smażenia
Kapuściane ragú:
500 g kapusty włoskiej
100 g słoniny
200 g grzybów
100 ml śmietany
sól
Sposób przygotowania:
Kapuściane ragú – kapustę opiekamy na smalcu, razem z grzybami i słoniną, zalewamy śmietaną i lekko gotujemy, aż część śmietany odparuje. W razie potrzeby ragú doprawiamy solą.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.