Kasjopea - JOANNA
Moja Kuchnia
-
- łatwe
- do 30 min
Zupa z soczewicy ze świeżym szpinakiem
Autor: Kasjopea | Komentarzy: 2
Gotujemy soczewicę w lekko osolonej wodzie zgodnie z informacją na opakowaniu. Podgrzewamy przygotowany wcześniej bulion lub wywar z warzyw. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy oliwę i dorzucamy...
-
- łatwe
- do 30 min
Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem
Autor: Kasjopea | Komentarzy: 0
Przygotować płaski półmisek. Ugotowane ziemniaki pokroić w plasterki ok. 0,5 cm. Ułożyć na półmisku w rozetkę. Na ziemniaki wyłożyć odsączonego tuńczyka. Rozrzucić pokrojoną w cienkie piórka czerwoną cebulę i kilka czarnych oliwek....
-
- łatwe
- do 60 min
Zapiekanka ziemniaczana z parmezanem i anchois
Autor: Kasjopea | Komentarzy: 0
Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C. Obieramy i myjemy ziemniaki. Kroimy je w cienkie plastry. Najlepiej skorzystać z robota kuchennego z tarczą do krojenia. W cienkie plastry kroimy też czerwoną cebulę. Całość przekładamy do...
-
- łatwe
- do 30 min
Roladki z szynką lub innym farszem
Autor: Kasjopea | Komentarzy: 0
Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C. Na podsypanej mąką stolnicy ostrożnie rozwałkowujemy ciasto francuskie na cienki placek ok. 2 mm. Staramy się nadać mu kształt prostokąta. Dalej układamy na placku plastry szynki, jeden obok...